Teknofest Projeleri Girişime Dönüşüyor - Son Başvuru: 31 Temmuz 2023

TEKNOFEST Ankara ve İzmir'de ilk defa gerçekleşecek TEKNOFEST Girişim Yarışması başvuruları başladı!

Yarışma kapsamında 2018-2023 yılları arasında TEKNOFEST Yarışmalarına başvuru yapan takım üyelerinin projelerini girişime dönüştürmesi, girişime dönüşenlerin büyümesi amaçlanmaktadır.

Yarışma lise, üniversite ve üzeri seviyedeki takım veya takım üyelerinin başvurularına açık olacaktır. TEKNOFEST Girişim Yarışması 10 farklı temada takımların hazırladıkları girişim sunumu üzerinden gerçekleştirilecektir.

TEKNOFEST Girişim Yarışması, erken aşama girişimler için Ön Kuluçka ve ileri aşama girişimler için Hızlandırma olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecektir.

ÖN KULUÇKA: Proje fikri olan ve/veya prototipini geliştirmekte olan takımlar bu kategoride değerlendirilecektir. Bu kategoride, girişimin kurulmuş olması ve/veya şirketleşmiş olması zorunlu değildir.

HIZLANDIRMA: Projesini test edilebilir bir prototipe ve/veya ürüne dönüştürmüş olan ve bu projeleri ile şirket kurmuş olan takımlar bu kategoride değerlendirilecektir.

TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında başvuru yapan ve finale kalan takımlara ulaşım, yemek ve konaklama desteği sağlanacaktır. Değerlendirmeler sonucunda dereceye giren takımlara 7 Milyon TL’den fazla para ödülü verilecektir.

Finale kalan takımlar sahnede sunum, projelerini / ürününü tanıtma ve sergileme, potansiyel işbirliği görüşmeleri imkanı bulabilecektir.

TEKNOFEST Girişim Yarışması Temaları

1- Eğitim Teknolojileri

2- Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri

3- Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri

4- Tarım Teknolojileri

5- Haberleşme ve İletişim Teknolojileri

6- Turizm Teknolojileri

7- Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri

8- Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri

9- Afet Yönetim Teknolojileri

10- Engelsiz Yaşam Teknolojileri

30 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanı'nda, 27 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde ise İzmir Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin bir parçası olmak için başvuru adımlarını takip ederek temaları inceleyebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi: 31 Temmuz 2023, 23.59

Detaylı Bilgi için: https://mth.tc/tfgirisim