Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzda “İletişim Becerileri” Konulu Çevrimiçi Söyleşi Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Kariyer Planlama dersi kapsamında 2 Kasım 2023 tarihinde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır tarafından “İletişim Becerileri” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

İletişimde beden dilinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Çalışır şu noktalara dikkat çekti “söylediğimizle yaptığımız şeylerin birbirleriyle örtüşmesi için beden dilini etkili kullanmak gerekir. Aksi takdirde karşımızdaki kişi verilmek istenilen mesajı doğru açılımlayamaz. Bu da bizim samimiyetimize gölge düşürerek sürdürülebilir sağlıklı iletişim kurmamızı engeller. İletişimin sadece %30’ luk kısmı sözlü iletişime denk gelirken, sözsüz iletişim %70’lik bir kısmına denk gelir. Bu da sözsüz iletişim, beden dili ve dinlemenin ne denli önemli olduğunu gösterir”

Söyleşi, öğrencilerin sorularının cevaplanması Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Lokman ŞILBIR ve Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bilge ÇAĞLAR DEMİR’in Prof. Dr. Gülsüm ÇALIŞIR’a teşekkür konuşmasından sonra toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat