Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzda “Dijital Dönüşümde Yeni Eğilimler” Konulu Seminer Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Kariyer Planlama dersi kapsamında yüksekokulumuz konferans salonunda, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Muhammet BERİGEL, KTÜ UZEM Müdür Yardımcısı aynı zamanda Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ekrem BAHÇEKAPILI ve KTÜ Dijital Dönüşüm Ofisinden Öğr. Gör. Gizem Dilan BOZTAŞ'ın katılımlarıyla “Dijital Dönüşümde Yeni Eğilimler” konulu seminer düzenlenmiştir.

“Bilişim Sektöründe Hiçbir Şey Durağan Değil”

Bilişim sektörünün ne olduğunu, hangi alanlarda kullanıldığını açıklayan Doç. Dr. Muhammet BERİGEL konuşmasında, “Dijital dönüşümü takip etmek teknolojiyi takip etmek demektir. Bilişim sektöründe hiçbir şey durağan değil. Sürekli olarak kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Bu sektörde öğrenilen bilgi o an için değerli bir süre sonrasında değersiz olabiliyor. Dijital dönüşümü takip etmek aslında teknolojiyi, yazılımı, gelişmeleri sürekli olarak güncel tutmaktır. Dijital dönüşüm nedeniyle bazı meslekler yok olurken bazı yeni meslekler de orta çıkarak hepimize yeni kariyer olanakları doğuruyor. Girişimcilik dahi artık dijital girişimciliğe doğru gidiyor” şeklinde dijital dönüşümle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

“Çok Fazla Beceri Çok Fazla Alan Var”

Doç. Dr. Ekrem BAHÇEKAPILI, “Dünya değişiyor, teknoloji geliştikçe çok fazla sayıda uzmanlık alanı da ortaya çıkıyor. Grafik tasarımda; mobil arayüz tasarımından mobil uygulama gelişimi kadar pek çok farklı uygulama var. Yaptığınız çalışmaları online olarak sergileyebildiğiniz, işlerinizle gelir elde edebileceğiniz platformlar var. Yenilikleri takip etmek, dünyanın nereye gittiğini bilmek çok kıymetli” şeklinde açıklamalar yaptı.

“Dijital Dönüşümde Elinizde Veri Varsa Güçlüsünüz”

Öğr. Gör. Gizem Dilan BOZTAŞ, “dijital dönüşümde ilk yapılması gereken şey insanları ikna etmek. İnsanları ikna edemediğiniz sürece teknolojiyi kullanamazsınız. Yenidünya düzeninde veri güçtür, elinizde veri varsa güçlüsünüz. Dijital dönüşümün temelinde de bu var. Elde ettiğiniz verileri de işleyebildiğiniz de yeni şeyler üretebilirsiniz” diyerek verinin önemini vurguladı.

Seminer, konukların öğrencilerin sorularını cevaplanması ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat