Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzda “İş Dünyasında Navigasyon: Uzmanlarla Yolculuk” İsimli Seminer Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Kariyer Planlama dersi kapsamında yüksekokulumuz konferans salonunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na bağlı Yazılım Birimi Şube Müdürü Osman Yavuz Yılmaz ve aynı birim personelleri Ömer Faruk Günal, Osman Duman, Fazıl Ahmet Aydınlı, Elektronik Sistemler ve Donanım Birimi Şube Müdürü Turgay Coşkun ve aynı birimden Zeynep Birinci’nin katılımlarıyla “İş Dünyasında Navigasyon: Uzmanlarla Yolculuk” konulu seminer düzenlenmiştir.

Seminer açılış konuşmasını yapan Osman Duman, öğrencilere Trabzon Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın işleyişi ile ilgili bilgiler aktardı. Duman, “Bilgi işlem daire başkanlığında; donanım birimi ve yazılım birimi iç içe çalışan bir yapı. Bilişim ya da bilgisayar teknolojileri alanında çalışan bir personel her ne kadar bir alanda uzmanlaşmış olsa da meslek alanının diğer kollarında da temel düzeyde bilgi sahibi olmalıdır. Örneğin bir veri tabanı uzmanının temel düzeyde network bilgisine de sahip olması gerekir. Sizin karşınıza çıkan kullanmış olduğunuz öğrenci bilgi sistemi yazılımcılar tarafından hazırlanarak size sunulur. Bu sistemi sizinle buluşturan, sizin kullanmanızı sağlayan ise network birimidir. Network birimi, donanım şube içinde yer alan sunucuları, ağları yöneten bir birimdir. Network kesildiği zaman, ağ içerisinde çalışan yazılımlar ne kadar iyi hazırlanmış olursa olsun, alt yapı çalışmayacağı için kullanılamaz.Bu sebeple bu iki birim birbiriyle entegre çalışır. Ayrıca size tavsiyem; bilgi güvenliği konusunda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, kamu ve özel sektörde de çok ihtiyaç var. Bu konuda kendinizi geliştirmeniz size yeni kapılar açacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Elektronik Sistemler ve Donanım Şube Müdürü Turgay Coşkun, bilişim alanındaki istihdam olanaklarından bahsederek bilişim sisteminde teknik İngilizceye sahip olmanın önemine değindi. Coşkun’un ardından konuşma yapan Yazılım Birimi Şube Müdürü Osman Yavuz Yılmaz ise öğrencilerin birimleri bünyesindeki staj imkânlarına değinerek; staja gelen öğrencilerin ilgili olmalarını istediklerini, ilgili, probleme farklı pencerelerden bakabilen, problem çözme yeteneği gelişmiş stajyerleri gözlemleyerek ihtiyaç doğrultusunda ekiplerine dahil ettiklerini belirterek şunları ekledi: “Biz birim olarak staj konusunda farklı bir misyon üstlendik, hemen hemen staj için başvuran her öğrenciyi kabul ediyoruz. Personelimiz öğretime çok açık, gelen öğrenci arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olup bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Hem zorunlu hem de gönüllü stajla öğrenci kabul ediyoruz.”

Seminere katılım sağlayan öğrencilere Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 10’ar GB internetin hediye edilmesi ve konukların öğrencilerin sorularını yanıtlaması ardından  etkinlik sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat