Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

TÜBİTAK-2209 “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri" Konulu Farkındalık Semineri Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Kariyer Planlama dersi kapsamında,  Trabzon Üniversitesi, Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katılımlarıyla "TÜBİTAK-2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri​" konulu farkındalık semineri gerçekleşti.

Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden konuşmacı olarak Öğr. Gör. Dr. Ahmet GÜLAY’ın yer aldığı seminerde öğrencilere TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projeleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

GÜLAY, “2024 yılından itibaren geçerli olacak TUBİTAK desteği araştırmalar için 9 bin TL oldu. Projelere yılda 2 kere başvuru yapılabiliyor, projeler akademik danışman rehberliğinde, aynı projede en az 1 en fazla 4 kişi olacak şekilde ekiplerle yapılmalı. Aynı dönemde birden fazla başvuru yapamıyorsunuz. Geçen yıl başvuru sayısı 9 binin üzerindeydi, bunun 5 bini desteklendi. Burada da araştırma projenizin desteklenme oranının yüksek olacağını söyleyebiliriz” şeklinde konuşmalarını sürdürdü.

GÜLAY’ın, öğrencilere proje yazım aşamalarını anlatarak örnek projeler göstermesi ve öğrencilerin sorularının cevaplanması ardından seminer sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat