Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu'nda İlk Mezuniyet Coşkuyla Kutlandı

Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu, 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreniyle ilk mezunlarını uğurladı.

Mezuniyet törenine, Çarşıbaşı Kaymakamı Ömer UYSAL,  Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet KELEŞ, Trabzon Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla ÇİMER, Trabzon Üniversitesi Rektör yardımcısı ve Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurucu müdürü Prof. Dr. Hasan KARAL, İlçe Emniyet Müdür V. Göksun DURMUŞ, İlçe Jandarma Komutanı Gülsüm BEKİROĞLU, önceki dönem Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tolga ERGÜN, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul KAROĞLU, Hayırsever İş İnsanı Mehmet Kobya ve eşi Güler Kobya, Kurum Amirleri, STK temsilcileri, akademik ve idari personeller, basın mensupları, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Törende protokol konuşmaları yapan isimler öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, şu mesajları verdi: “Bu mezuniyet sadece bir başlangıçtır. Önünüzde daha nice zorluklar, başarılar ve deneyimler olacak. Hayatta karşınıza çıkacak her türlü engeli aşacak gücü ve yeteneği içinizde barındırıyorsunuz. Bu yolda sabırlı olun, kendinize güvenin ve hedeflerinize ulaşmak için azimle çalışmaya devam edin. Toplumunuzun ve ülkenizin gelişimine katkı sağlamak için bilgi ve becerilerinizi en iyi şekilde kullanın. Özellikle bilişim teknolojileri alanında çalışmaya baş koymuş ve bu alanda bir meslek yüksekokulu mezunu, tekniker ünvanı kazanmış bir birey olarak, kendinizi sürekli güncelleyin. Yeni uygulamalar, yeni teknolojiler, yeni teknikler, yeni algoritmalar, bunlara aşina olmaya gayret gösterin. Yeni çıkan bir teknolojiyi ilk karşılayan ve topluma iyi ya da kötü yönlerini gösteren bireyler olacaksınız. Toplumun bu beklentisini karşılamak için kendinizi sürekli güncel tutmalısınız. Bunları yaparken de empati, adalet ve dürüstlük gibi değerleri yaşamınızın her alanında benimseyin ve bu değerleri hayata geçirerek çevrenize örnek olun”.

Protokol konuşmalarının sonrasında, dereceye giren öğrencilere Hayırsever İş İnsanı Sayın Mehmet KOBYA ve kıymetli eşi Güler KOBYA tarafından hediye verildi. Öğrencilerin kep atma merasimi ardından, horon ekibi gösterisiyle program sona erdi.

Bizlerde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu olarak, ilk mezunlarını vermenin mutluluğu ve gururuyla öğrencilerimizi tebrik ediyor, hayatlarının her anında başarı ve mutluluk içinde olmalarını temenni ediyoruz.

Menüyü Kapat