Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

Erasmus+ KA2 Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-HED) Proje Desteği

2024 yılında Erasmus+ Programı KA2 Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamında açılan teklif çağrısında üniversitemizin ortak olarak yer aldığı, "Nature of Aquatic Environment: Inclusion and Rising Awareness in Diverse Societies" başlıklı proje destek almaya hak kazanmıştır. Bu projenin amacı, üniversite öğrencilerine su ekosistemlerinin önemini ve işleyişini anlatan ortak bir içerik oluşturmak, bu ekosistemlerin sürdürülebilir korunmasına yönelik farkındalık yaratmak ve bireylerin eğitimsel, mesleki ve kişisel gelişimini destekleyerek yaşam boyu öğrenme ile eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında sürdürülebilir büyümeye ve sosyal uyuma katkı sağlamaktır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen projede, ülkemizden Trabzon Üniversitesi, Kuzey Makedonya'dan St. Kliment Ohridski Üniversitesi ve Romanya'dan Mare Nostrum sivil toplum kuruluşu ortak olarak yer almaktadır. Projenin toplam bütçesi 250.000 Euro’dur.

30 ay sürecek olan bu projede, Trabzon Üniversitesi’ni temsilen Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Duygu SOLAK BERİGEL ve Dr. Öğr. Üyesi Lokman ŞILBIR araştırmacı olarak yer alacaktır. Kendilerini başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat