İçerik :::
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı
Program Eğitim Amaçları (PEA) / Program Eğitim Hedefleri (PEH) / Anahtar Performans Göstergeleri |
PEA 1: Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon alanında bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip bireyler yetiştirmekPEH 1: Öğrencilere bilgisayar destekli tasarım ve animasyon alanındaki temel bilgi ve becerileri kazandırmak. Anahtar Performans Göstergeleri: Uygulama ders sayısı: Programda yer alan uygulamalı derslerin sayısı. Uygulama derslerindeki başarı oranı: Uygulama derslerindeki performanslarının bir göstergesi olarak kullanılır. Ders geçme oranı: Her dönem veya yıl sonunda derslerin geçme oranı. Akademik not ortalaması: Öğrencilerin akademik performanslarının bir göstergesi olarak kullanılır. PEA 2: Tasarım temelli uygulamaları kullanabilen, özgün çözümler üretebilen, iki ve üç boyutlu düşünme becerisine sahip tasarımcılar yetiştirmek. PEH 1: Öğrencilere tasarım temelli uygulamaları kullanabilme becerisi kazandırmak. PEH 2: Öğrencilerin özgün tasarım çözümleri üretebilme, iki ve üç boyutlu düşünebilme becerilerini geliştirmek. Anahtar Performans Göstergeleri: Uygulama derslerinin sayısı: Öğrencilerin akademik performanslarının bir göstergesi olarak kullanılır. Uygulama projelerinin sayısı: Öğrencilerin ders kapsamında hazırladığı projelerin sayısı. Proje başarı düzeyi: Öğrencilerin yaptıkları projelerdeki özgünlük, teknik yeterlilik ve sanatsal değerlerin değerlendirilmesi. Uygulama derslerindeki başarı oranı: Öğrencilerin uygulama derslerindeki performanslarının bir göstergesi olarak kullanılır.
PEA 3: Tasarımların işlevselliğini, estetiğini ve teknik uygunluğunu analiz etme becerilerini kazandırarak tasarım süreçlerinde ve sonuçlarında eleştirel düşünme ve değerlendirme yeteneklerine sahip bireyler yetiştirmek.PEH 1: Öğrencilerin tasarım analiz tekniklerini geliştirmek. Anahtar Performans Göstergeleri: Tasarım Eleştirisi ve Proje Değerlendirme: Tasarım eleştirisi ve proje değerlendirme süreçleriyle ilgili ders sayısı. Eleştirel değerlendirme çalışmaları sayısı: Öğrencilerin hazırladığı tasarım değerlendirme ve eleştiri raporlarının sayısı. Uygulamalı tasarım analizi başarı düzeyi: Öğrencilerin tasarım analizlerindeki performanslarının bir göstergesi.
PEA 4: Kişisel ve mesleki gelişimini yaşam boyu öğrenme bilinciyle etik değerler çerçevesinde sürdürebilen yeniliğe açık bireyler yetiştirmek. PEH 1: Öğrencilerin yaşam boyu bilinci ile mesleki gelişimlerini sürdürmelerini sağlamak. Anahtar Performans Göstergeleri: Öğrencilerin sürekli öğrenme faaliyetlerine katılım sayısı: Online kurslar, seminerler, konferanslar, atölye çalışmaları vb. etkinlere katılım sayısı. Sosyal faaliyetlere katılım sayısı: Eğitim öğretim dönemindeki sosyal ve kültürel etkinliklere katılım sayısı Mesleki Gelişim Programları Katılım Oranı: Öğrencilerin katıldığı mesleki gelişim ve sektörel etkinliklere katılım sayısı.
PEA 5: Çevreye duyarlı, iletişim becerileri güçlü, problem çözebilen ve ekip çalışmasına uyumlu sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek. PEH 1: Öğrencilerin iletişim ve iş birliği becerilerini geliştirmek. Anahtar Performans Göstergeleri: Öğrencilerin ders dışı etkinliklere katılım sayısı: Online kurslar, seminerler, konferanslar, atölye çalışmaları vb. etkinlere katılım sayısı. Grup projelerindeki sorumluluk alma oranı: Takım çalışmaları ve iş birliği projelerindeki aktif rol alma oranı Mezun istihdam oranı: Mezunların tasarım ve animasyon alanında iş bulma oranı. |